App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
At what percentage, yeast poison themselves?

A4%

B7%

C13%

D45%

Answer:

C. 13%

Read Explanation:

  • Yeast poison to death when the concentration of alcohol reaches about 13 per cent.

  • Therefore, the maximum concentration of alcohol in beverages which are naturally fermented is 13 per cent.


Related Questions:

Which among the following statements is incorrect about creepers?
The hormone responsible for enhancement of the respiration rate of fruits thereby leading to its early ripening is ________
സസ്യങ്ങൾ പ്രകാശസംശ്ലേഷണ സമയത്ത് പുറത്ത് വിടുന്ന വാതകം
The value of water potential of pure water is ________
വിത്ത് മുളയ്ക്കുമ്പോൾ തൈച്ചെടിയുടെ വേരായി വളരുന്നത് ഭ്രൂണത്തിന്റെ ഏത് ഭാഗമാണ്?