App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
What per cent of starch is hydrolysed by salivary amylase?

A30 %

B70%

C80%

D95%

Answer:

A. 30 %

Read Explanation:

In the buccal cavity, about 30% of starch is hydrolysed by salivary amylase or carbohydrate splitting enzyme which acts at a pH of 6.8 and converts starch into a disaccharide- maltose.


Related Questions:

വായുടെ തുടർച്ചയായി കാണപ്പെടുന്ന പേശി നിർമ്മിതമായ ഭാഗമാണ് ?
ആഹാരം നന്നായി ചവച്ചരച്ച് കഴിക്കണം എന്ന് പറയാൻ കാരണമെന്ത് ?
മനുഷ്യനിൽ ദഹനം എവിടെവച്ച് ആരംഭിക്കുന്നു ?
Which action taking place in the digestive system of humans is similar to the emulsifying action of soaps on dirt?
Where in the body does most of the digestion take place?